2.12.2018

Hyvää ensimmäistä adventtia!

Olen ihaillen seurannut eri tekijöiden luomia joulukalentereita, ja haaveillut toteuttavani joskus sellaisen itsekin. Tänä vuonna kävi tuuri, sillä minut kutsuttiin mukaan Visual Editor Teija Pasasen ja Frogonflyn toimesta mukaan Pienyrittäjien joulukalenteriin oman luukun muodossa! Kalenteri löytyy täältä, tulkaa toki tutustumaan, seuraamaan ja tukemaan pariakymmentä kotimaista pienyrittäjää :)

Instagramin puolelle ajattelin luoda pientä ex tempore –kotikalenteria, johon yritän tässä ennen joulua latailla sattumanvaraisia kuvia ”luukuiksi” kertomaan vähän joulunodotuksesta Murupumpulan taustalla. Ajattelin suhtautua tähän hyvin rennolla otteella, joten on mahdollista, että ihan kaikista päivistä ei tule dokumenttia, mutta hyvällä tsägällä käy niin kuin Pohojanmaalla yleensäkin:  hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan! :D

Tämän päivän kotikalenterista löytyy kuopuksen toive – piparkakkujen leipominen! Tehtiin versiot sekä sinihomejuustolla että ilman, molemmille malleille kun löytyy omat kannattajakuntansa taloudestamme."Äiti, saako syödä taikinaa?" <3Pientä katsausta lähimenneisyyteen ja –tulevaisuuteen: viime viikolla tuli työstettyä hurjalla höökällä viimeiset kuvat erääseen ihanaan projektiin, jonka esittelemistä odotan kovasti! Myös korttilähetyksiä tuli pakkailtua ja lähetettyä tässä viikonlopun aikana maailmalle :)
Ensi viikko tulee sisältämään erityisesti hinnoittelua raivokkaaseen tahtiin (mutta ihan rauhallisin mielin) sekä muuta järjestelyä 8.-9.12. pidettäviä Seinäjoen Torikeskuksen Jouluisia Maalaismarkkinoita silmällä pitäen (Maalaismarkkinoiden järjestäjänä Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset). Maalaismarkkinat ovatkin tämän joulunseudun ainoat markkinat, jonne jalkaudun Murupumpulan ja Design by Kristiinan myötä – saa tulla moikkaamaan! Tunnelma on perinteisesti ollut ihana! Pöytä löytyy tutulta paikalta Torikeskuksen toisesta kerroksesta (selkäni taitaa olla muistaakseni Pentikin ikkunaa vasten ).


Kuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, ihmiset seisovat


Viime vuonna Jouluisilla Maalaismarkkinoilla pääsin mm. näin hyvään seuraan!
(Kiitos kuvasta pöytänaapuri Anni T. )

 


Jouluntuoksuisin terveisin piparkakkupeltien äärestä,


Kristiina

Ps. Kyllä saatiin ihan valmiiksi asti parikin pellillistä, mutta arvatkaa vain ehdinkö niitä kuvata! Syödä sen sijaan kyllä... :D

21.11.2018


Metsät ja rannat –näyttely on nyt paketissa, kiitos ja kumarrus kaikille Ylistaron kirjastossa vierailleille! Oli ihana huomata, että vieraskirjaan oli kertynyt kelpo liuta terveisiä.

Näin (taivaanrannan)maalarin näkökulmasta oli myös mahtavaa päästä toivottamaan ”Metsänranta” teokselle hyvää jatkoa uudessa kodissa. Köröttelin taulun kanssa asiakkaan luokse, ja oli jotenkin erityisen hienoa toimittaa tämä taulu perille juuri eilen, sillä lähtiessäni matkaan taivas oli häkellyttävän keltainen ja metsät tummuneet jo mustiksi auringon laskiessa – aivan kuin kuljettamassani taulussa! Lämpimät kiitokset taulun uudelle omistajalle hankinnasta!

 

Metsänranta (akryyli kankaalle, Mäkimattila K. 2017)

 

Viime viikon torstaina vietettiin Ylistaron kirjastossa myös uuden Villami revontulten maassa (Niemi, M., Mäkimattila, K.) ja Lötkölinna – Lyydia Moukun suuri seikkailu II (Mäkimattila, K.) kirjojen julkkareita (molempien kirjojen kustantaja Marketiimi), ja kylläpä meitä olikin kokoontunut paikalle hyvä joukko! Pidettiin pieni satuhetki kummankin kirjan puitteissa ja kuulijakunta oli ihanan innostunutta ja aktiivista, lapset lähtivät hienosti mukaan tarinoihin.

 

 

 

Nyt alkaa katse jo kääntyä hiljalleen kohti joulumarkkinoita – Murupumpulan ja Design by Kristiinan markkinameiningit keskittyvät tänä talvena Seinäjoen Torikeskuksen Jouluisille Maalaismarkkinoille 8.-9.12., nähdään siellä!

Kirkkaita talvipäiviä!

Kristiina

1.11.2018

Edellisessä postauksessa tuli ohimennen mainittua, että kulunut vuosi on laittanut pistämään vähän palikoita uuteen järjestykseen.

Näin marraskuun alussa vietetään Murupumpulan toiminnan syntymäpäivää – 1.11.2014 aloitin sivutoimisena tekemään kuvitushommia, Utelias Villami –kirjan kuvamateriaalia työstäen.

Tähän mennessä on tullut toteutettua montaa ihanaa, kiinnostavaa, mahtavaa ja suloista projektia – ja useimpia niistä hyvien yhteistyökumppanien kanssa. Tässä on saanut kokea olevansa hyvässä seurassa :)
On ollut hienoa päästä vaihtamaan ajatuksia markkinatapahtumissa niin kollegoiden kuin asiakkaidenkin kanssa, ja lämmin mieli on tullut aina, kun on saanut toivottaa tuotoksille hyvää matkaa uusiin koteihin Kiitos osoittamastanne arvostuksesta kädenjälkeäni kohtaan  ja valtavat halaukset teille kaikille!


(Puputonttu vuoden 2018 joulukorttivalikoimasta)

Nyt on pitänyt kuitenkin todeta, että Murupumpulan moniulotteista palettia pitää hieman tiivistää, sillä yhden pumpulaemon voimavarat eivät ole valitettavasti olleet tänä vuonna aivan mallillaan.

Näin ollen Murupumpulan toiminnoista verkkokauppa ylläpitoineen ja sisältöpäivityksineen jää marraskuun aikana toistaiseksi telakalle lukuunottamatta taideosastoa. Katsellaan, ehkäpä myöhemmin tulee otollinen ajankohta avata nettiputiikki uudestaan (on mahdollista, että kauppa aukeaa välillä pop up-meiningillä lyhyiksi ajanjaksoiksi rajatummilla tuotevalikoimilla, aika näyttää)!
Verkkokaupan myyntivarastot siirtyvät markkinavarastoihin – tiedusteluja ja tilauksia voi tehdä jatkossakin sähköpostitse info (a) murupumpula.fi , ja Facebook-sivuille ilmaantuu päivityksiä uusista tuotteista. Jatkossa esimerkiksi lastenvaatteita toteutetaan pääasiassa yksittäiskappaleina/ pienerinä markkinatapahtumiin ja toki tilauksesta.

Tällä hetkellä täällä päässä keskitytään muutamaan ihanaan tilausprojektiin ja touhutaan omien kirjallisten tehtävien parissa, eli kaikenlaista on ilmoilla, vaikka verkkokauppa ei enää niin olekaan ajatuksissa J

Ja joulumarkkinoilla Murupumpula liikkuu tänä vuonna ainakin Seinäjoen Torikeskuksen Jouluisilla Maalaismarkkinoilla 8.-9.12. Tule ihmeessä tervehtimään!


Pidä huolta itsestäsi!

Hyvää alkanutta marraskuuta – graafista kuukautta, kuten äitini tapaa sanoa!

 

Kristiina

ps. Mikäli on päässyt menemään ohi, niin Ylistaron kirjastossa on meneillään taidenäyttely Metsät ja rannat 19.11. asti. Tervetuloa!


22.10.2018

Blogi on ollut pitkän aikaa hiljainen - sille on ollut syynsä. Kulunut vuosi 2018 ei tähän mennessä ole ollut valitettavasti kokonaisuutena kaikkein keveimmästä päästä, ja se on laittanut hieman rauhoittamaan tahtia.
(Myös Murupumpulan ja Design by Kristiinan toimintamalleihin voi olla tulossa joitakin muutoksia vielä tämän vuoden puolella, mutta niistä tiedotetaan sitten tarkemmin, jos/kun asia tulee ajankohtaiseksi.)

Vaan onneksi on taide! Syyskuussa järjestimme sisareni Helena Kankaan kanssa taidenäyttelyn Nurmon kirjastoon teemalla "Siskoni luonto". Tähän liittyen saa olla kiitollinen monesta asiasta: kiitos Helenalle, tämä oli mukava yhteisprojekti! Kiitos kaikille kävijöille, olitte jättäneet ihania terveisiä vieraskirjaan - on ollut kerrassaan mieltä lämmittävää lukea niitä. Ja eräät teokset löysivät jopa tiensä uusiin koteihin, kiitos siis teille, arvoisat mesenaatit! <3
Tässä me ollaan, siskokset <3
(Taustalla Helenan töitä)Helena ripustaa "Maitohorsmat" -työtään. Etualalla pyöreät teokset Helenan ("Juhannusruusu" ja "Ohdake", Kangas, H. 2018)

 

Sinivuokko (Mäkimattila, K. 2018)


Teos "Keveä" (Mäkimattila, K. 2016) sai uuden kodin!

...samoin "Vaivaismänty" (Mäkimattila, K. 2018)


Seuraavaksi tiedossa on niin ikään luontoaiheesta ammentava näyttelyni "Metsät ja rannat" Ylistaron kirjastossa 30.10.-19.11.2018 (Pystytys 29.10. ja purku 20.11., näinä päivinä siis teoksia voi hyvässä lykyssä nähdä tuon varsinaisen näyttelyajan lisäksi). Osa teoksista on ollut nähtävillä aiemmissa näyttelyissä, osa on uusia juuri tähän näyttelyyn toteutettuja. Tällä viikolla on tiedossa vielä viimeisiä maalauspuuhia!

 

 


 
Ja pakko vielä tähän listan päätteeksi laittaa kuvaa, kun pääsin toteuttamaan näin suloista tilaustyötä kissaperheteemalla! (Kuvan julkaisuun on pyydetty tilaajan lupa)
Näitä tilaustöitä on ihana tehdä, varsinkin silloin kun aikataulu ei ole ihan nökönuuka :)Ilo kantaa - silloinkin kun myrskypilviä tuppaa tunkemaan paisteen eteen <3

Heleitä syyspäiviä!Kristiina

26.10.2017

Julkkareita, julkkareita!

Aikamoisessa juhlahumussa kirjojen suhteen on saanut viettää tätä syksyä: syyskuussa julkaistiin Merja Mäen kirjoittama kuvittamani Unilehmän joulutarina (Lector Kustannus, Helsinki).

Lokakuun alussa Unilehmä lennätti meidät Merjan kanssa Turun kirjamessuille, jossa la 7.10. lukutuokion ja live-maalauksen lisäksi sain mahdollisuuden julkaista ensiromaanini Olonkolon (kiitos Suomen Nuorisokirjailijoille tästä tilaisuudesta!). Kirjan on kustantanut Marketiimi
Täytyy sanoa, että vaikka esiintyminen vähän jännitti, niin Kylli-tädin jalanjäljissä kulkeminen maalaamisen saralla oli kyllä tosi kivaa! Ja mikäs siinä maalatessa, kun Merja hoiti tarinoinnin!

Kirjamessujen esiintymispäivän la 7.10. ohjelma Suomen Nuorisokirjailijoiden osastolla

 


Esittäydymme yleisölle - Merja Mäki ja Kristiina Mäkimattila.
Merja lukee Unilehmän joulutarinaaMaalaus etenee tarinan myötä

Ja tekijät poseeraavat :)Nyt syksyn Murupumpulan syksyn kirjasadon viimeinenkin tuotos on saatu onnistuneesti maailmalle, kun ke 25.10. vietettiin Marjukka Niemen kirjoittamaa Villami oivaltaa numerot –kirjan julkistamistilaisuutta, johon sain toteuttaa kuvituksen (kustantaja Marketiimi, Lahti). Ja oli kyllä hieno ilta, kiitos kaikkien osallistuneiden! Paikalla oli ihanan kiinnostunut ja innostunut kuulijakunta lapsia ja aikuisia sukeltamassa mukaan Villamin matkaan.

Nuoret lukijat olivat kiinnostuneita kirjoista ja innostuneita auttamaan lukuhetken järjestelyissä!Villamin julkkareita vietettiin Nurmon kirjastossa, ja esitteillä olivat myös muut edellä mainitut tämän syksyn kirjat.  Lukuhetken jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus hassutella photobooth-idealla askarreltujen hymysuiden, viiksien, puhekuplien ja taulunkehysten kanssa.

Sovitellaan kehyksiä ja hymyhuulia :)

 


Kiitos osallistumisesta julkkareihin!


Nyt ajatukset alkavat hapuilla jo hieman kohti seuraavia kirjaprojekteja... Mutta niitä ennen työskennellään vielä marraskuun kuvitusnäyttelyn (6.-30.11. Kässärin galleria/ Seinäjoen kaupunginkirjasto Apila) parissa sekä joulumarkkinoilla kiertäen!

Iloista talvenkäynnistelyä! Ainakin täällä Seinäjoella näyttää nyt ihan oikealta talvelta!


Kristiina