26.10.2017

Julkkareita, julkkareita!

Aikamoisessa juhlahumussa kirjojen suhteen on saanut viettää tätä syksyä: syyskuussa julkaistiin Merja Mäen kirjoittama kuvittamani Unilehmän joulutarina (Lector Kustannus, Helsinki).

Lokakuun alussa Unilehmä lennätti meidät Merjan kanssa Turun kirjamessuille, jossa la 7.10. lukutuokion ja live-maalauksen lisäksi sain mahdollisuuden julkaista ensiromaanini Olonkolon (kiitos Suomen Nuorisokirjailijoille tästä tilaisuudesta!). Kirjan on kustantanut Marketiimi
Täytyy sanoa, että vaikka esiintyminen vähän jännitti, niin Kylli-tädin jalanjäljissä kulkeminen maalaamisen saralla oli kyllä tosi kivaa! Ja mikäs siinä maalatessa, kun Merja hoiti tarinoinnin!

Kirjamessujen esiintymispäivän la 7.10. ohjelma Suomen Nuorisokirjailijoiden osastolla

 


Esittäydymme yleisölle - Merja Mäki ja Kristiina Mäkimattila.
Merja lukee Unilehmän joulutarinaaMaalaus etenee tarinan myötä

Ja tekijät poseeraavat :)Nyt syksyn Murupumpulan syksyn kirjasadon viimeinenkin tuotos on saatu onnistuneesti maailmalle, kun ke 25.10. vietettiin Marjukka Niemen kirjoittamaa Villami oivaltaa numerot –kirjan julkistamistilaisuutta, johon sain toteuttaa kuvituksen (kustantaja Marketiimi, Lahti). Ja oli kyllä hieno ilta, kiitos kaikkien osallistuneiden! Paikalla oli ihanan kiinnostunut ja innostunut kuulijakunta lapsia ja aikuisia sukeltamassa mukaan Villamin matkaan.

Nuoret lukijat olivat kiinnostuneita kirjoista ja innostuneita auttamaan lukuhetken järjestelyissä!Villamin julkkareita vietettiin Nurmon kirjastossa, ja esitteillä olivat myös muut edellä mainitut tämän syksyn kirjat.  Lukuhetken jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus hassutella photobooth-idealla askarreltujen hymysuiden, viiksien, puhekuplien ja taulunkehysten kanssa.

Sovitellaan kehyksiä ja hymyhuulia :)

 


Kiitos osallistumisesta julkkareihin!


Nyt ajatukset alkavat hapuilla jo hieman kohti seuraavia kirjaprojekteja... Mutta niitä ennen työskennellään vielä marraskuun kuvitusnäyttelyn (6.-30.11. Kässärin galleria/ Seinäjoen kaupunginkirjasto Apila) parissa sekä joulumarkkinoilla kiertäen!

Iloista talvenkäynnistelyä! Ainakin täällä Seinäjoella näyttää nyt ihan oikealta talvelta!


Kristiina