12.9.2017

Mennyt viikonloppu osui olemaan täynnä monenlaista rientoa, tällä kertaa erityisesti kirjallisissa merkeissä - vaikka mukaan mahtui niin markkinahumua kuin vierailua erään nuoren sankarin 5-vuotissynttäreillä.

Lauantaina pääsin päivystämään Murupumpulan ja Design by Kristiinan tuotteiden kanssa tunnelmallisessa Yli-Lauroselan talomuseossa Ilmajoella. Yläkertaan majoittuneena sain nauttia hyvistä näköaloista markkinapihaan. Kuvaaminen jäi tosin tällä kertaa vähemmälle, mutta fiilistelemässä voi käydä vaikka talomuseon FB-sivuilla :) Sääkin oli suosiollinen, sillä sadepilvet kiersivät markkinatapahtuman.

Ja miten muuten voikaan sydäntä sykähdyttää, kun asiakas kertoo tulleensa paikalle etsimään juuri Sinun pöytääsi! <3 Tuli todella kiitollinen mieli - ilmeisesti jotain on tullut tehtyä oikein :)

 

 

Samassa paikassa juhlistimme myös kirjailija Merja Mäen Unilehmän joulutarinan julkaisua (kustantaja Lector Kustannus Oy, Helsinki)! Oli ilo päästä tekemään kuvitus tähän kirjaan - Unilehmään kun pääsin tutustumaan jo Kuu-Koo-Kuukeli ja muita vuodenaikasatuja -kirjaa kuvittaessani. Unilehmä tulee olemaan syyskuun aikana saatavilla Murupumpulan verkkokaupasta, jahka saan sitä lisää hyppysiini. Kirja nimittäin löysi niin ilahduttavissa määrin uusia koteja julkkareiden yhteydessä, että pientä varastoa pitää täyttää uudelleen :)

 


Vasemmalla kuvittaja Kristiina Mäkimattila, oikealla Unilehmän kirjoittaja Merja Mäki.

Tässä syksyn mittaan tulee Murupumpulan kirjauunista vielä kaksi teosta, molemmat julkaistaan Marketiimi kustannuksen kautta: toinen on Olonkolo - Lyydia Moukun suuri seikkailu I, ensimmäinen lasten- ja nuorten romaanini, joka julkaistaan napakan pienimuotoisesti mutta sitäkin virallisemmin Turun kirjamessuilla 7.10.2017 Nuorisokirjailijoiden messuosastolla.
Lisäksi jo kahdessa teoksessa aiemmin seikkaillut Utelias Villami saa jatkoa, kolmas osa on nimeltään Villami oivaltaa numerot. Kirjan teksti on aikaisempien Villamien tapaan Marjukka Niemen käsialaa.

                   Nämäkin kirjat tulevat lipumaan Murupumpulan verkkokauppaan, jahka ne vain ensin saadaan ulos painosta :)

Olonkolon ja vähän kuvitusproggistenkin tiimoilta sain kunnian vierailla sunnuntaina 10.9. Seinäjoen komiassa kaupunginkirjastossa Apilassa juttelemassa Olonkolon kirjoittamisesta, sen satumaailmasta ja seikkailuista Kirjakapsäkki! -tilaisuudessa. Haastateltavina oli muitakin kiinnostavia kirjailijoita, mm. haastatteluparinani ollut Päivi Artikainen (Päiviltä on hiljan julkaistu nuortenromaani Adiós!), haastattelijana toimi kirjailija Mervi Heikkilä. 

 

Näistä kirjaisista tunnelmista on aika kääntää katsetta jo kohti ensi viikonloppua ja Nurmon MLL:n Ipanamarkkinoita, ehkäpä nähdään siellä!

Iloisia syyspäiviä!

 

 

Kristiiina