2.2.2017

 

Tulin tuossa jossakin aiemmassa bloggauksessani ohi mennen maininneeksi vauhtisokeudesta. Viime vuosi oli melkoisen menevä, ja tahti kiihtyi loppua kohti – kunnes jäin lomalle jouluviikolla.

Näin jälkikäteen täytyy taputtaa itseä selkään vähintään ajatuksen tasolla, loma ja työkuvioiden tauolle jättäminen oli tuossa kohdassa nimittäin täydellisen oikea ratkaisu. Pitkin vuotta on tullut tehtyä asioita, jotka kiinnostivat, innostivat – ja jotkut myös olosuhteista johtuen stressasivatkin.

 

Seuraavia tekstejä kirjoittelin tuossa pian vuodenvaihteen jälkeen, mutta ne jäivät vielä vähän mietintämyssyyn hautumaan. No, niiden sisältämä ajatus hitaammasta etenemisestä alkoi tuntua taas hyvin ajankohtaiselta, kun melkoisen ytäkkä flunssa kaatoi pedin pohjalle eikä näytä mokoma oikein malttavan irrottaa otettaan. (Vaan kyllä täältä vielä noustaan – varo vain nahkaasi, influenssanhyväkäs!)

 

Lumikoivun latva pieni CR

 

Pieni paine on välillä ihan hyväksi, selkeä aikataulu auttaa käynnistämään itsensä liikkeelle. Kevyt jännitys saattaa kannustaa jopa parempaan suoritukseen. Mutta jos asioita on vain yksinkertaisesti liikaa, ei kapasiteetti jossakin kohtaa enää vain riitä. Kattila kiehuu yli.

Nykyisin pitää markkinoiden maailmassa olla näkyvillä paljon. Mielellään koko ajan. Tai vähintään säännöllisen taajaan. Ja erittäin mielellään laadukkaasti. Mutta tuoko kiire laatua? Epäilen.

 

Uuden vuoden myötä päätin siirtyä myös välillä ainakin hetkeksi slow motion –vaihteelle ja antaa tilaa sen miettimiselle, miten jatkan tästä eteenpäin. Miten kehityn ja kehitän. Miten annan tilaa luovuudelle, ja mihin suuntaan sitä haluan ohjata.

Ja täytyy sanoa, että tämä tuntuu hyvältä. Pysähtyminen nimittäin. Jos puskee asioita eteenpäin höyryjunan lailla, sisältö, merkitys ja monet muut tärkeät asiat pääsevät helposti unohtumaan.

 

Kaksi lumikoivua pieni CR

 

Toisinaan tuntuu, että pysähtyminen on mahdotonta – pysäkit kiitävät ohi, mutta jarrut eivät pelitä. Jos silloin menee kuvaannollisesti päin puuta, kannattaa tarttua tilaisuuteen: siihen pysähtymiseen. Miksi näin juuri nyt? Olisiko aika hidastaa? Aika rauhoittaa tahtia ja ruveta rakentamaan asioita ajatuksella uudelleen?

 

Näkymä pellolle pieni CR

 

Erilaiset asiat kuormittavat eri ihmisiä eri määrin, ja erilaiset asiat voivat yhtä lailla rauhoittaa. Sinä olet oman itsesi asiantuntija – mikä tuo sinulle levollisuutta tänään?

 

Iisisti hei!

 

 

Kristiina

 

ps. Oletko jo bongannut lepohaasteen? Olisiko siitä hyvä aloittaa oma rauhoittuminen? :)

pps. Talvikuvat ovat viime vuoden tammikuulta - nyt tuolla ulkona näyttää hieman erilaiselta... ;)