8.5.2016

 

Pistäpäs silmät kiinni. Muistatko, miltä tuntui pyöritellä lankapuhelimen johtoa sormen ympärille? Siitä on vierähtänyt tovi jos toinenkin, kun itse olen kyseistä aktiviteettia harrastanut – ei liene kovin yleistä enää muuallakaan tänä älypuhelinten luvattuna aikana.

Lankapuhelimen aikaan, silloin kun liuta puhelinnumeroita tuli osattua ulkoa, koska ne piti siitä numerolevystä omin pikku kätösin pyöritellä, tuli puhuttua myös huomattavasti nykyistä pidempiä puheluita. Ainakin meillä.

Äitikultani, joka on mahtavan seurallinen persoona, hallitsi hyvin pitkien puheluiden taidon. Enkä itsekään tainnut varsinkaan teinivuosinani jäädä pekkaa pahemmaksi... Tämän turinan tarkoitus ei kuitenkaan ole kertoa pienen viinipunaisen puhelimemme välittämistä moninaisista puhelutunneista, vaan uusimman korttieräni inspiraationlähteestä.

Siis mitä? Kuulostaako kaukaa haetulta?

En tiedä, mitä juuri teillä tehtiin pitkien puhelujen aikana, mutta äitini kunnostautui puhelinpiirtämisessä. Tiedäthän, kaikenlaisten kuvien, kukkasten, eläinten, ihmisten ja muiden piirtämisessä kulloinkin käsilläolevaan paperintapaiseen. Oli se sitten puhelinluettelo tai mainoslehden takakansi – meidän lasten koulukirjat jäivät toki rauhaan (tosin itse taisin piirustella niihin muina ajankohtina kerran jos toisenkin). Ja koska äidit yleisestikin ottaen vain ovat niin taitavia, niin hienoja olivat nämä äitini piirustuksetkin.

Niiden innoittamana alkoi siis paperille ilmaantua puhelinpiirustuskukkia, jotka tuovat nyt onnentoivotukset oman äitini lisäksi muillekin äideille äitienpäivän kunniaksi.

Neliötaitekortti äiti VK copyright

Onnea rakas äiti! Onnea kaikki äidit!

 

Kristiina

 

ps. Täällä on kiitollisella mielellä tullut vietettyä äitienpäivää pienten ihanien kanssa, joiden ansiosta osakseni on osunut kunnia olla äiti. Ja mitä aarteita ilmestyikään paketeista!

 

037pieni VK