4.12.2015

 

Osta työtä Suomeen -päivä! Kotimaisten pienyrittäjien unelmapäivä? Ehkäpä. Omalla kohdalla tosin aatto oli jälleen juhlista jaloin!

 

Eilen nimittäin oli matalassa majassamme mainiot pirskeet - ystäväporukalla testattiin Murupumpulalle uutta mahdollista toimintamuotoa, Murupumpulan kestejä. Toimintatapa on tuttu: kerätään ystävät yhteen teeman ympärille, esitellään tuotteita, ja jos pöydästä löytyy jotakin kiinnostavaa, sen saa ostaa (tai jättää tilauksen, jos kyseessä on erikseen tilattava tuote). Ja sitten tietenkin kahvitellaan, herkutellaan ja vietetään muuten vain mukavaa aikaa yhdessä.

 

Tuotepöytä kutsuilta 3.12.15

Tällaisen pöydän ääreen osallistujat saivat kerääntyä tutustumaan
Murupumpulan juttuihin!

 

Joulunalusaika on tällaiseen touhuun kyllä mitä mukavin ajankohta, jos vain aikataulut saa sopimaan yksiin. On nimittäin aika erilaista istua sohvalla vaikkapa teekupposen ja joulutortun kera pohtimassa mahdollisia joulumuistiaisia, kuin esimerkiksi kahlata kiireellä tavaratalon osastoja läpi hikisenä toppatakissa vain päästäkseen läkähtyneenä jonottamaan kassalle... Kuulostaako jälkimmäinen tapaus tutulta? Ainakin minulle on käynyt edellämainitusti kerran jos toisenkin.


Tutustumalla pieniin toimijoihin saattaa löytää pukinkonttiin joitakin oikeita helmiä, joita ei joka nurkalta tule vastaan, saati pompsahda kuusen alta samaa asiaa kolmesta paketista! Asioita, joita voi antaa ajatuksella. Käypä vaikka oman seutusi joulumarkkinoilla ideoimassa ja tunnelmoimassa! Suosittelen lämpimästi tekemään tutkimusretkiä pienyrittäjien tarjontaan - Suomessa on paljon taidokkaita käsityöläisiä ja upeita esineitä toteuttavia toimijoita, joiden valikoimissa on varmasti eettisiä, ekologisia ja lähituotantona valmistettuja tuotteita. Myös sosiaalisen median virta voi kantaa eteesi aarteita!

Palatakseni vielä niihin eilisiin kekkereihin: oli valtavan hauska tavata kavereita eri yhteyksistä yhdellä kertaa. Ja tietenkin ilahdutti myös huomata, että kotimainen työ kiinnostaa - toivottavasti löydöistänne riittää iloa pitkään! Suuret kiitokset siis osallistuneille, toivottavasti teillekin jäi illasta mukava muisto!